BİNGÖL / YEDİSU - Yedisu Yatılı Bölge Ortaokulu

“DÜNYA AFET VE AZALTMA GÜNÜ”

Eğitim, uygarlıkların vazgeçilmez ihtiyacıdır. Eğitimin amacı, insan ve toplum yaşamını kolaylaştırmak, güzelleştirmek, zenginleştirmek, iyileştirmek, kişiyi ve toplumu mutlu kılmaktır. Eğitimde atılan her bir adım, toplumun duyarlılık bilincini, yaratıcılığını, akılcı düşünme gücünü, doğal yeteneklerini ve becerilerini geliştirmek için gereken gücü artırmaktadır.

Doğal afetlerin etkisini azaltmak, kayıpları en aza indirmek, toplumun her ferdinin ve her kesimin iyi bir eğitim alması ile mümkün olacaktır. Bu nedenle halkın bilinçlendirilmesi, eğitimin seferber edilmesiyle mümkün olacaktır.

Tüm eğitim paydaşlarına yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını diliyor ,

Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Eğitimdir ki bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır;

ya da esaret ve sefalete terk eder.’ Sözleri ile Yeni Eğitim Öğretim yılını kutluyoruz.
YEDİSU YBO

Nis

Futsal Nedir ? Bir spor dalı olan Futsal, Hentbol, Basketbol ve adından da anlaşılacağı üzere futboldan esinlenilmiştir. Futsal kadrosu 12 oyuncudan oluşur fakat sahada 5 oyuncu bulunur. Sınırsız oyuncu değişikliği yapılabilir.

Futsal, salon futbolu olarak bilinen ve genel olarak futbola benzese dahi kendine özgü kuralları olan spordur.

20şer dk'dan 2 devre halinde oynanan futsal beraberlik durumunda kısa uzatmalar veya direkt seri penaltı atışları ile sonuçlanır.

Son 3 ile 5 dk arasında Basketboldaki gibi canlı top süresi uygulaması olur.

Ofsayt yoktur , taçlar el ile atılır , sınırsız oyuncu değişikliği hakkı vardır , takımların her devrede 1 mola hakkı vardır , 6 takım faulünden sonra yapılan her faul yakın mesafeden serbest vuruş olarak kullanılır.

Teknik ve güç buluşması olan Futsal ülkemizde git gide yaygın takım sporları arasına girmektedir.

EV ZİYARETLERİ

Çocukların sağlıklı gelişimlerine katkı ve çoğunlukla sorunların nedenleri üzerinde bilgi toplama amacıyla öğretmenlerin, çocukları (öğrenci) ile ilgili olarak ana ve babalarla yaptıkları görüşmelerdir.

Ev ziyaretleri öğrencinin aile ortamı hakkında bilgi toplamak böylece onu daha iyi tanıyarak onun kendi kendini tanımasına yardımcı olmak amacıyla yapılır.Bu amacın yanı sıra okul-aile işbirliğini kolaylaştırır.

Ev ziyaretlerinde genellikle evin fiziksel durumu,çocuğun çalışma olanakları ve koşulları,ana ve babanın çocuğa ve çalışmasına ne ölçüde yardımda bulunabileceği,ailenin okula ve okulda verilen hizmetlere karşı nasıl bir tutum ve anlayış içinde olduğu,çocukları ile ilgili olarak ailenin genel tutumu gibi konularda bilgi toplanmalıdır.

Ock

2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı Kasım- Aralık aylarında ders içi ve ders dışı göstermiş olduğu başarı ve davranışlarından ötürü ayın öğrencisi seçilmiştir.
Öğrencimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Ölçme ve Değerlendirme Uygulamasından görüntüler

2022-2023 1.dönem Veli Toplantımızı gerçekleştirdik.

EFOR PROJESİ DENEME SINAVI

Kas

Okulumuzda Eylül-Ekim aylarında okul içi ve okul dışı akademik başarı ve örnek davranışlar sergileyen öğrencilerimize Sınıf Şube Öğretmenleri tarafından Ayın öğrencisi belgesi verilmiştir. Ayrıca ara tatil dönemine kadar olan süreçte okul içi ve okul dışı, okulumuzun genel kurallarına özenle dikkat eden 5/B sınıfımız ayın sınıfı seçilmiştir. Öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyor üstün başarılar diliyoruz.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Etnospor Etkinlikleri